У Намібії на аукціоні продадуть 170 слонів

Через посуху слонам немає що їсти і їх вирішили продати в інші країни
У Намібії на аукціоні продадуть 170 слонів
Слони (Фото: Pixabay)
6 Грудня 2020, 23:00
читать на русском

Уряд Намібії ухвалив рішення щодо продажу за кордон 170 диких слонів, щоби вони не померли від голоду через посуху.

Про це повідомив телеканал CNN.

Через погіршення екологічних умов, зростання кількості інцидентів за участю слонів і людей, а також через збільшення популяції слонів уряд Намібії вирішив продати 170 особин в інші країни,  йдеться у повідомленні міністерства охорони довкілля Намібії.

Для потенційних покупців тварин, як іноземців, так і місцевих громадян, міністерство встановило низку вимог. Покупці мають забезпечити слонів карантинними приміщеннями, огорожею від диких тварин і їжею.

Читайте також

Окрім того, потрібно пред`явити дозвіл своєї країни на ввезення слонів. Кошти, які країна отримає від продажу тварин, витратять на збереження виду, оскільки намібійські слони належать до тварин, яким загрожує вимирання.

Зазначається також, що за підрахунками уряду, популяція слонів у Намібії з 1995 до 2019 року зросла із 7,5 до 24 тисяч особин, що створило неабияке навантаження на місцеві пасовища. Тому у жовтні Намібія виставила на продаж 70 самок і 30 самців буйволів, які паслися на "слонячих" угіддях.

Торік із цією ж метою  через найсильнішу за сторіччя посуху Намібія виставила на аукціон 1000 тварин із національних парків, зокрема 500 буйволів.

Нагадаємо, місцевий політик Адольф Гітлер Уунон переміг на виборах в поселенні Омпунджа на півночі Намібії. Чоловік розповів, що таке ім'я йому вибрав батько, який, мабуть, не дуже добре знав, хто такий Адольф Гітлер.