У неділю на заході України дощитиме: прогноз погоди на 3 березня

Температура повітря 3 березня залишатиметься високою
У неділю на заході України дощитиме: прогноз погоди на 3 березня
Дощ (Фото: picabu)
2 Березня 2024, 15:42
читать на русском

На вихідних, 2 та 3 березня, в Україні переважатиме тепла та суха погода. Однак у неділю спостерігатиметься деяке похолодання.

Про це розказав кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Переважно погоду в нашій країні обумовлюватиме поле високого тиску і тепла повітряна маса. Суттєвих опадів не передбачається, лише у західному регіоні подекуди можливі невеликі дощі.

Температурне тло очікується вищим за норму з максимальними показниками на Одещині та у західних областях.

"Проте у неділю відбудеться незначне зниження денної температури у зв'язку зі збільшенням кількості хмар та прохолодним вітром східної чверті. На Лівобережжі вночі зберігатимуться слабкі морози", - повідомив Кібальчич.

У західних областях 3 березня очікується хмарна погода із проясненнями. Вночі без істотних опадів, а вдень місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +7...+12 °С, на Закарпатті +11...+16 °С.

У північній частині України очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі -4...+1 °С, вдень +3...+8 °С.

У центральних областях буде хмарно із проясненнями і без істотних опадів. вночі -3...+2 °С, вдень +4...+9 °С.

У південних областях очікується мінлива хмарність. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С, на узбережжі Одещини +2...+7 °С.

У східних областях у неділю буде хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень +3...+8 °С.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1