У неділю Україну розігріє до плюс 25: прогноз погоди на 31 березня

На вихідних очікується переважно сонячна і тепла погода по всій території Україні.
У неділю Україну розігріє до плюс 25: прогноз погоди на 31 березня
Весна (Фото: pexels)
30 Березня 2024, 15:43
читать на русском

У неділю погодні умови у нашій країні визначатиме тепла повітряна маса балканського походження на фоні високого тиску. Майже літні показники температури повітря прогнозуються в більшості областей, а в західній частині та у Криму місцями стовпчики термометрів перевищать +25 °С! І лише у прибережній зоні Чорного моря денний прогрів виявиться слабким внаслідок впливу холодної води. Вітер переважатиме південної чверті, помірний.

Про це повідомив синоптик Ігор Кибальчич, пише сайт Метеопрог.

У неділю, 31 березня у західних областях мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +21…+26 °С.

У північних областях без опадів. Вітер західний із переходом вдень на південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +18...+23 °С.

У центральних областях малохмарно, без опадів. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +18...+23 °С.

У південній частині та у Криму опадів не очікується. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, на узбережжі Чорного моря +9…+14 °С, у центральних районах Криму +24...+26 °С.

У східних областях опадів не очікується. Вітер південний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +18...+23 °С.

Нагадаємо, середня місячна температура у квітні 2024 року прогнозується 8-13 градусів тепла, в Карпатах 6-7 градусів тепла, що близько до норми. У більшості західних, Вінницькій та Одеській областях на 1-1,5 градуса вище за норму.

На початку квітня 2024 року в Україну повернеться тепло, а небо буде ясним і сонячним. Опадів буде мало, а температура повітря поступово зростатиме і буде досить тепло. Однак на початку другої декади очікується кілька днів похолодання та дощі.

Своєю чергою, перша декада травня 2024 року в Україні розпочнеться з помірного весняного тепла. Можлива волога погода, але без сильних та затяжних дощів. Температура повітря трохи збільшиться, є можливість короткочасних дощів. А ось наприкінці травня можливий неприємний сюрприз у вигляді похолодання та заморозків.

Читайте також