У Німеччині шахраї вимагають грошей за вакцину від COVID-19

Хоча вакцина у країні буду безкоштовною
У Німеччині шахраї вимагають грошей за вакцину від COVID-19
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
27 Грудня 2020, 01:05
читать на русском

У Німеччині напередодні вакцинації від COVID активно почали працювати шахраї, які вимагали гроші у довірливих громадян.

Про це пише Spiegel.

Зокрема, поліція Бонна повідомляє про випадки телефонного шахрайства. Після такого підозрілого дзвінка до поліції звернулася 64-річна жінка. За її словами, їй зателефонував чоловік, який представився співробітником фармацевтичної компанії і запропонував купити перший пакет вакцини за 6 000 євро.

Читайте також

Також повідомляється, що, коли шахрай прибув за грошима, його затримала поліція. Зловмисником виявився 51-річний громадянин Німеччини. Він намагався переконати поліцію, що готував розсилку вакцини поштою.

Німецька поліція зазначає, що це не перший випадок шахрайства та закликає громадян не вестися на хитрощі, оскільки вакцина буде безкоштовною.

Нагадаємо, що доставлення вакцин від COVID може викликати різке зростання злочинності. В Інтерполі вважають, що зловмисники в різних країнах можуть спробувати дістати вакцини.

У Нідерландах на Європейське медичне агентство, яке досліджує вакцини від коронавірусу, напали хакери. Європейське медичне агентство EMA стало жертвою кібератаки. Проводиться розслідування, яке було оперативно розпочато разом із правоохоронцями.