Вакцина від COVID-19 може викликати зростання злочинності - Інтерпол

Неодноразово були уже здійснені крадіжки, зломи складів і викрадення партій вакцин
Вакцина від COVID-19  може викликати зростання злочинності - Інтерпол
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
22 Грудня 2020, 02:08
читать на русском

Доставлення вакцин від COVID може викликати різке зростання злочинності. В Інтерполі вважають, що зловмисники в різних країнах можуть спробувати дістати вакцини.

Про це заявив глава Інтерполу Юрген Шток, передає AFP.

З випуском вакцин злочинність різко зросте. Ми побачимо крадіжки, зломи складів і викрадення партій вакцин, - зазначив Шток.

Читайте також

Він також не виключає зростання корупції у зв'язку з тим, що окремі структури намагатимуться швидше отримати вакцину. Крім того, можлива активізація радикальних противників вакцинації.

Відзначимо, у Німеччині мають намір залучити федеральну поліцію для забезпечення транспортування вакцин, які будуть зберігатися в секретних місцях.

Нагадаємо, що один із найбільших світових виробників усіх видів комп'ютерів і програмного забезпечення (ІВМ) виявив, що кіберзлочинці збирають інформацію щодо ланцюжка постачання вакцин проти COVID-19.

Окрім того, підрозділ кібербезпеки IBM заявив про виявлення групи хакерів, які працюють над збором інформації про різні аспекти "холодового ланцюга" - технології безперервного дотримання оптимальної низької температури при зберіганні та транспортуванні біологічних препаратів, зокрема вакцин, від підприємства-виробника до споживача.

Зловмисники розсилають своїм жертвам фішингові електронні листи, нібито, від імені китайської компанії Haier Biomedical, що є постачальником холодових ланцюгів. Метою кіберзлочинців є викрадення облікових даних для авторизації в електронній пошті та інших додатках.

1