У Німеччині зросла кількість загиблих та зниклих через повінь - відео

Стихія зруйнувала безліч будинків
У Німеччині зросла кількість загиблих та зниклих через повінь - відео
Повінь Фото: www.dw.com
16 Липня 2021, 11:41
читать на русском

Понад 80 людей загинули та більше тисячі зникли через повінь у Західній Німеччині.

Як повідомляє Deutsche Welle, найбільше постраждали німецькі землі Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Тільки у Рейнладн-Пфальц підтверджено 50 смертей. У поліції кажуть, що кількість загиблих може зрости, оскільки рятувальники ще продовжують долати наслідки негоди та досі не можуть визначити точної кількості зниклих безвісти.

Повідомляється, що у місті Зінціг у цій же землі загинули дев'ятеро мешканців притулку для людей з особливими потребами.

У багатьох районах цієї землі місцева влада оголосила режим надзвичайної ситуації.

Через рясні опади вийшло з берегів багато річок, струмків та інших водойм. Водою підтоплено багато підвалів будинків, вулиці перетворилися на ріки, зруйновано дороги.

Потоки води зруйнували та пошкодили лінії електропередач і трансформаторні підстанції, призупинено залізничне сполучення.

Повінь

Повінь Фото:
The Associated Press

Населення постраждалих районів просять не вживати воду з кранів, не скип'ятивши її перед цим.

У Федеральній службі захисту населення від катастроф (BKK) повідомили, що від повеней постраждало загалом 23 райони землі Північний Рейн-Вестфалія.

Нагадаємо, від 14 липня у багатьох районах Західної Німеччини випала рекордна кількість опадів і річки вийшли з берегів. Майже 150 000 домівок залишилося без електрики. Транспортне сполучення по країні порушено.

Читайте також