У Пакистані 8-річному хлопчику загрожує страта: що сталось

Його звинувачують у богохульстві
У Пакистані 8-річному хлопчику загрожує страта: що сталось
Пакистан (фото: Pexels)
11 Серпня 2021, 01:11
читать на русском

У Пакистані 8-річного хлопчика з індуїстської родини звинувачують у богохульстві країни, за що йому загрожує смертна кара. Його родина змушена переховуватись.

Про це повідомляє The Guardian.

Дитину звинувачують у тому, що він навмисно помочився на килим у бібліотеці медресе, де зберігалися релігійні книги. Цей інцидент стався минулого місяця. За цей злочин, тобто богохульство, у Пакистані може загрожувати смертна кара.

Тиждень тому хлопчика випустили зі слідчого ізолятора під заставу. Але це викликало обурення серед мусульман, вони напали на індуїстський храм у місті Рахім Яр-Хан у штаті Пенджаб. Протестувальників зупиняли військові, а 20 людей навіть затримали.

Після цього випадку родина хлопчика, а також інші індуїстські родини з їхнього району, змушені були покинути свої домівки та переховуються.

За словами одного з членів родини, дитина не розуміє, у чому його провина.

Правозахисники були шоковані такими звинувачення, оскільки раніше  настільки молодим людям не висували звинувачення у цьому злочині.

Нагадаємо, що в Пакистані розбився автобус з мусульманськими прочанами. В результаті аварії загинули 20 людей і ще 40 поранених.

Читайте також

1