У ПАР жінка народила одразу 10 дітей і побила рекорд Гіннеса

Крім десяти новонароджених малюків, у цій родині є ще двоє шестирічних близнюків
У ПАР жінка народила одразу 10 дітей і побила рекорд Гіннеса
Жінка, що народила одразу 10 дітей (фото: ТСН)
8 Червня 2021, 19:08
читать на русском

У місті Гаутенза в Південній Африці 37-річна жінка народила одразу 10 дітей - семеро хлопчиків і трьох дівчинок, тим самим побивши рекорд Гіннеса.

Про це повідомляє APnews.

Відомо, що Госіаме Тамара Сітхоле народила 10 дітей на 29 тижні вагітності. На початку року УЗД показувало жінці, що у неї буде шестеро дітей, наступне УЗД показало восьмеро малюків, але вона народила семеро хлопчиків і три дівчинки.

Новину про народження 10 малюків першим повідомив місцевим ЗМІ їх батько, безробітний Тебохо Цотеці. За словами пари, жінка завагітніла природним чином, а пологи пройшли шляхом кесаревого розтину.

Водночас лікарі стверджують, що такі екстремальні пологи - результат лікування безпліддя з декількома заплідненими ембріонами, вставленими в матку, щоб збільшити шанси пацієнтки завагітніти.

Новонароджені проведуть наступні кілька місяців в інкубаторі через складний випадок вагітності і передчасні пологи.

Що ж до світового рекорду, то в травні 2021 року жителька африканської держави Малі народила одразу дев`ятьох дітей, проте її досягнення Сітхоле оновила менше, ніж за місяць.

Нагадаємо, 45-річна Світлана Ковалевич з Рівненської області народила 19-го малюка. Пологи у Світлани були природні, як і всі попередні. жінка не виключає можливості народження двадцятої дитини.

Читайте також

1