У Первомайську в жінки вкрали сумку і оформили на жертву вісім кредитів

Зловмисника затримала місцева поліція
У Первомайську в жінки вкрали сумку і оформили на жертву вісім кредитів
Кредит (Фото: pexels)
3 Лютого 2022, 07:13
читать на русском

Наприкінці минулого року житель Первомайська викрав жіночу сумку, в якій був мобільний телефон потерпілої, її документи та записи з ПІН-кодом до банківської картки і кодом до інтернет-банку, чим і скористався зловмисник. Від імені жінки 18-річний аферист оформив низку мікроонлайн кредитів й отримав загалом майже 13 тисяч гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Миколаївської області.

Потерпіла дізналась, що має вісім кредитів не одразу, а через деякий час - коли вона відновила сім-картку і їй почали телефонувати кредитори з приводу заборгованості. Тоді й повідомила в поліцію.

Провівши ряд розшукових та слідчих дій, поліцейські встановили шахрая.

Місцевому мешканцю, який вже притягувався до кримінальної відповідальності, слідчі вручили повідомлення про підозру у вчиненні восьми епізодів шахрайських дій, а також інкримінують крадіжку та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку.

За вказані злочини зловмиснику загрожує ув’язнення на строк до шести років. Слідство триває.

Нагадаємо, у Волинській області 36-річна жінка оформила кредити на ім'я колишнього чоловіка та замовила його вбивство для того, щоб не віддавати борги.

Читайте також