У Pfizer прокоментували смерть українця після щеплення їхньою вакциною

Компанія-виробник дуже серйозно ставиться до побічних ефектів
У Pfizer прокоментували смерть українця після щеплення їхньою вакциною
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
5 Липня 2021, 10:00
читать на русском

Компанія-виробник вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech заявила, що зв'язок смерті 47-річного жителя Вінниці та вакцинації не доведено.

Про це повідомляє Reuters.

У компанії висловили співчуття родині померлого українця, який 2 липня помер через чотири години після щеплення вакциною Pfizer. Втім, виробник зазначив, що зв'язок смерті після вакцинації не доведено.

Ми зараз думаємо про сім'ю загиблого. Ми дуже серйозно ставимося до побічних ефектів, які потенційно пов'язані з нашою вакциною від COVID-19, BNT162b2. Ми відзначаємо, що в цьому випадку причинно-наслідковий зв'язок не встановлено, - зазначили у компанії.

Також у Pfizer додали, що серйозні випадки зі здоров'ям та смертю можуть бути не пов'язані з вакциною проти коронавірусу. Там додали, що на сьогодні понад 400 мільйонів людей у всьому світі були вакциновані їхнім препаратом.

Нагадаємо, що 2 липня у Вінницькій області 47-річний чоловік помер через чотири години після щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. П’ятеро інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим, почуваються нормально.

Раніше повідомлялося, що держава виплачуватиме родичам померлого внаслідок щеплення від коронавірусу понад 1,7 млн гривень.

Читайте також

1