У Північній Кореї публічно розстріляли чоловіка за порушення карантину

Загиблий був контрабандистом і заробляв на життя, перевозячи через кордон товари з Китаю
У Північній Кореї публічно розстріляли чоловіка за порушення карантину
Прапор КНДР (Фото: Flicr)
4 Грудня 2020, 20:54
читать на русском

У Північній Кореї публічно розстріляли контрабандиста, який заробляв на життя перевезенням товарів з Китаю у Північну Корею.

Про інцидент повідомило Radio Free Asia з посиланням на джерела в КНДР.

Страта відбувалася публічно, аби люди боялися і не порушували карантинних обмежень, - зазначили джерела.

Як відомо, влада Північної Кореї публічно заявила, що у країні немає епідемії коронавірусу. Але  КНДР вжили надзвичайно суворих заходів для запобігання його поширенню. Зокрема, за свідченнями очевидців, там заблоковано цілі міста й округи, скасовано великі культурні заходи, заборонено поїздки між провінціями. Закрили також і кордон з Китаєм, через який торгували з сусідньою країною.

І без того кризова економічна ситуація ще більше погіршилася коли, Пекін і Пхеньян закрили китайсько-корейський кордон та припинили торгівлю, - зазначило Radio Free Asia.

Однак контрабандисти й далі перетинали кордон, попри його офіційне закриття. Одного з них упіймали прикордонники, після чого затриманого публічно розстріляли за порушення карантину.

Щоразу, коли люди скаржаться на брак коштів для існування, влада КНДР намагається заткнути їм рота, погрожуючи публічними стратами або відправляючи їх у табори для політичних в'язнів, – пише Radio Free Asia.

Читайте також

Нагадаємо, розвідка Південної Кореї стверджує, що Північна Корея вирішила радикальними методами боротися з коронавірусною інфекцією, а саме протипіхотними мінами.

Як розповіли представники розвідки Південної Кореї на закритому засіданні профільного комітету парламенту, Північна Корея встановила протипіхотні міни у прикордонних з Китаєм районах.

У південнокорейському відомстві стверджують, що у Пхеньяні вдались до таких радикальних кроків, бо побоюються, що розповсюдження COVID-19 у країні призведе до катастрофічних наслідків через погану медичну інфраструктуру.

1