У поліції розповіли, що робитимуть на дільницях з виборцями без масок

Поліцейський вірить у те, що українцям достатньо пояснити, що захисні маски потрібні у місцях скупчень людей
Головне
У поліції розповіли, що робитимуть на дільницях з виборцями без масок
Поліцейський, карантин (фото: УНІАН)
5 Жовтня 2020, 11:50
читать на русском

Голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що правоохоронці не будуть силоміць виводити українців, які прийдуть голосувати без захисних масок.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Журналіст запитав, хто буде контролювати на дільницях, щоб виборець заходив у захисній масці. Клименко відповів: "Спільно з членами комісії поліція і місцеві органи влади, звичайно".

Читайте також

У нього запитали, чи буде поліція силоміць виводити виборців без масок з територій дільниць.

Ні. Ми цього не допустимо, ми працюємо виключно на профілактику. Останні півроку показали, що ми досягаємо більшого, коли просто пояснюємо громадянам, що треба дотримуватись певних правил, - розповів він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров`я України Віктор Ляшко заявив, що осіб без захисних масок пускатимуть на виборчі дільниці, але після цього поліція притягатиме таку особу до адміністративної відповідальності.

У випадку, якщо людина відмовляється одягнути маску на рота і ніс, то її все одно треба допустити до здійснення свого виборчого права, але за таким процесом як і людину з ознаками ГРВІ. Проте після здійснення свого виборчого права, особа без маски повинна нести адміністративну відповідальність за порушення чинного законодавства, відвідуючи громадську будівлю, якою є виборча дільниця, - розповів Ляшко.

1