У полку "Азов" відповіли на заяви про причетність до вбивства пропагандистки Дугіної

Росіяни вигадали та поширюють черговий фейк
Головне
У полку "Азов" відповіли на заяви про причетність до вбивства пропагандистки Дугіної
Вбивство російської пропагандистки Дар’ї Дугіної / Фото: facebook.com/NGUmainpage
22 Серпня 2022, 20:17
читать на русском

Окремий загін спеціального призначення "Азов" заперечив причетність до вбивства російської пропагандистки Дар'ї Дугіної.

Про це йдеться в Telegram-каналі "Азова".

Офіційна заява полку "Азов"

Жінка, ім'я та військове посвідчення якої опублікували фсб у своєму звіті щодо розслідування теракту проти доньки російського пропагандиста Дугіна – не має жодного відношення до полку "Азов" та ніколи не належала до нашого підрозділу.

Так званий документ, яким спецслужби росії намагаються довести причетність "Азову" до підриву авто Дарини Дугіної, насправді є не більш ніж черговою "візитівкою Яроша". А сам теракт – це підготовка до "трибуналу" над азовцями. Адже таким чином росія підігріває суспільну думку своїх громадян щодо "необхідності" такого судилища.

Ми категорично засуджуємо це незаконне судилище над українськими військовими та закликаємо усіх, в чиїх силах це зупинити, зробити все можливе, щоб так званого "трибуналу" не відбулося, - , - йдеться у заяві полку.

Кумедний фейк

Один із захисників "Азовсталі" на пресконференції заявив, що посвідчення, котре демонструють пропагандисти, вони могли знайти десь у військовій частині окупованого Маріуполя: "Якщо уважно придивитися до того, що написано олівцем на її посвідченні, там видно, що це посвідчення змінювалося, бо вона уклала шлюб".

ФСБ недопрацьовує свою зарплатню. Цей фейк дуже кумедно виглядає.

Я не знаю цю дівчину. Документи, які сторона противника показує, це документи людини, яка не є військовослужбовцем полку "Азов". Наша форма одягу - мультикам. Всі наші документи були з фото, де бійці у формі мультикам.

Ви можете зараз перевірити ту новину, там ця жінка у парадній формі Нацгвардії. І там у неї у цьому службовому посвідченні, що це боєць НГУ військової частини 3057.

До військової частини 3057 відноситься окремий загін спецпризначення "Азов", але не всі, хто служить у військовій частині 3057, є бійцями "Азову" і ця жінка не являється бійцем полку "Азов", - сказав боєць.

За його словами, це старе посвідчення цієї жінки, яке просто валялось або лежало десь в архіві на території військової частини 3057 у Маріуполі. Тобто противник знайшов ці документи і зараз видає їх, як "візитку Яроша". Тобто нашвидкоруч зліплений непродуманий фейк.

Що кажуть у Нацгвардії

У Нацгвардії повідомили, що "Вовк Наталія Павлівна не проходила службу в окремому загоні спеціального призначення Національної гвардії "Aзов".

Такі блискавичні російські розслідування можна пов'язати із тим, щоб якось виправдати серед своїх громадян внутрішньоросійське рішення про визнання полку терористичною організацією, кажуть в Нацгвардії.

У пресслужбі Нацгвардії також коротко описали, як це ж мало відбуватись:

Зловісна супергероїня самотужки пробралася на охоронюваний ФСБ паркінг, заклала вибухівку та абсолютно непоміченою (камери чомусь були вимкнені) втікла в Естонію. Причому робила це все зі своєю 12-річною дитиною, - йдеться у повідомленні.

Пропагандисти також опублікували відео нібито українки Наталії Вовк, яку окупанти підозрюють у вбивстві Дугіної.

Нагадаємо, автомобіль доньки російського пропагандиста Олександра Дугіна, якого називають ідеологом "руського миру", вибухнув на підмосковній трасі 20 серпня.

1