У Польщі можуть побудувати сховища для українського зерна: скільки потрібно часу

Для цього потрібно визначити місце розташування, інфраструктуру, фінансування та право власності
У Польщі можуть побудувати сховища для українського зерна: скільки потрібно часу
Пшениця / Фото: Pexels
15 Червня 2022, 20:15
читать на русском

У Польщі можуть з'явитись нові сховища для транспортування українського зерна. Для їх будівництва потрібно кілька місяців, а розмістити їх планують на польсько-українському кордоні.

Про це повідомив міністр сільського господарства та розвитку сільських районів Польщі Генрик Ковальчик у Facebook.

Ідея [про будівництво зернових сховищ] вимагає опрацювання кількох деталей, включаючи місце розташування, інфраструктуру, фінансування, право власності. Ми також повинні розуміти, що будівництво триватиме три місяці, - написав він.

Зауважимо, що саме президент США Джо Байден запропонував ідею про будівництво сховищ для зерна України. Це необхідно для того, щоб налагодити експорт з України за допомогою залізниці.

Будівництво таких сховищ - це розв'язання проблеми, яка пов'язана з відмінністю українських залізничних колій від європейських - вони трохи ширші - тому зерно треба буде перевантажувати на інші поїзди на кордоні. В очікуванні перевантаження його планують зберігати у нових елеваторах.

Нагадаємо, що росія намагається усунути Україну з ринку зерна. Це робиться, щоб висунути на ринок російське зерно, а також те, що окупанти вкрали в України.

Читайте також

1