У Польщі повідомили, коли продадуть Україні залишки COVID-вакцини AstraZeneca

Конкретний термін перепродажу цих доз вакцин поки невідомий
У Польщі повідомили, коли продадуть Україні залишки COVID-вакцини AstraZeneca
Вакцина проти коронавірусу (фото: Reuters)
19 Лютого 2021, 12:02
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що вакцину проти коронавірусу компанії AstraZeneca зможуть продати Україні та іншим країнам, що не входять до Європейського Союзу, не раніше другого кварталу 2021 року. Йдеться про чотири мільйони доз COVID-вакцин.

COVID-вакцину почнуть перепродувати, як повідомляє інформаційний ресурс Onet, тоді, коли виробники не будуть затримувати постачання чергових партій до Польщі.

За словами очільника МОЗ Польщі Томаша Мілковського, конкретний термін перепродажу цих доз вакцин поки невідомий.

Були очікування, що це станеться у квітні. Ми будемо приймати рішення після отримання графіку постачання на другий квартал від усіх виробників, зокрема від Johnson & Johnson i CureVac, - зазначив Мілковський.

Як повідомив посадовець, Польща купила 20 млн доз вакцини AstraZeneca, чотири млн з яких призначені на перепродаж.

Читайте також

Наразі ще немає підтвердження від цієї компанії, скільки вона надасть нам доз у другому кварталі. Але, швидше всього, реалізація угоди не завершиться в другому кварталі 2021 року, - сказав очільник МОЗ.

Нагадаємо, Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника Oxford/AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у першому-другому кварталах 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що мінімум 500 тис. доз вакцини AstraZeneca прибуде в Україну в лютому 2021 року.

Україна уклала контакти на постачання їй 12 млн доз вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

1