У Польщі українець вкрав зі складу 120 посудомийних машин

Чоловік видавав себе за працівника вигаданої транспортної компанії
У Польщі українець вкрав зі складу 120 посудомийних машин
Посудомийна машина (Фото: РБК Кронос)
27 Квітня 2021, 18:12
читать на русском

У польському місті Радомсько затримали українця, який видавав себе за працівника транспортної компанії і хотів вкрасти зі складу 120 посудомийних машин вартістю 109 тисяч злотих (понад 800 тисяч гривень).

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на комюніке місцевої поліції.

Поліція приїхала на запит працівників заводу у промзоні Радомсько, які заявили, що водій вантажівки спробував незаконно вивезти товари компанії.

Чоловік в’їхав на територію заводу з підробними документами, згідно з якими у машину мали завантажити 120 посудомийних машин для транспортування до Німеччини.

Проте під час завантаження товару працівники запідозрили, що водій насправді не представляє компанію-партнера. Погрузку зупинили, на місце викликали поліцію.

Під час обшуку поліція знайшла підроблені документи. Сам затриманий мав низку посвідчень особи з різними іменами та громадянствами. Спершу він вдавав, що є громадянином Словаччини. У підсумку слідчі встановили, що це 28-річний громадянин України.

За запитом прокуратури шахрая заарештували на три місяці. Максимальна санкція за шахрайство - до 8 років позбавлення волі.

Читайте також

Нагадаємо, 25 січня у Польщі п'яний громадянин України на швидкості протаранив огорожу цвинтаря і зніс 9 надгробків. На момент скоєння ДТП молодий водій був добряче напідпитку.  При перевірці на алкоголь драгер показав 1,2 проміле. Зрештою машину конфіскували, а водія затримали.

1