У Польщі українка народила четверню, але її чоловіка хочуть депортувати: у чому причина

Українці вже шість років живуть, працюють та навіть одружились у Польщі
У Польщі українка народила четверню, але її чоловіка хочуть депортувати: у чому причина
Українка, яка народила четверо синів у Польщі
21 Вересня 2021, 17:07
читать на русском

У польському місті Вроцлав 20 вересня громадянка України народила четверню. Але попри хороші новини, до сім'ї прийшли й сумні: її чоловіка, теж українця, хочуть депортувати.

Про це повідомляє Yavp.pl.

Чотирьох хлопчик, масою від 1270 до 1550 грамів, українка народила на 30-му тижні вагітності. У подружжя вже п'ятеро синів, оскільки старшому хлопцеві - 16 років.

Немовлята та породілля почуваються добре, а в лікарні перебуватимуть кілька тижнів під наглядом неонатологів. Необхідно, аби новонародженні набрали вагу.

Родина переїхала до Польщі шість року тому, а родом вони з українського міста Кропивницький. Жили вони у Вроцлаві, орендували житло та працювали. Офіційний шлюб Марина К. та Олексій К. уклали вже в Польщі.

Втім, чоловіка хочуть депортувати. На його фірму навідались з перевіркою прикордонники та виявили, що українець працював без необхідного дозволу воєводи. Він отримав штраф у розмірі 3 тисяч злотих і зобов'язали виїхати з країни.

Українці вже подали апеляцію на рішення прикордонної служби, але ухвала про депортацію винесена цілком законно.

Жінка не може залишитися сама без чоловіка зі старшим сином та новонародженою четвернею. Крім того, аби чоловік міг матеріально забезпечити сім'ю, він повинен мати дозвіл на роботу.

Своєю чергою уповноважена президента Вроцлава у справах мігрантів з України Ольга Хребор через Facebook звернулася до воєводи Нижньосілезького воєводства, щоб звернув увагу на справу.

Нагадаємо, що у польському місті Вроцлав поліція затримала та вкрай жорстоко побила 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Від отриманих травм хлопець помер.

Читайте також

1