Прив'язали до ліжка та душили: 25-річного українця забили до смерті поліціянти у Польщі

Попри відео з камер спостереження, офіційна причина смерті досі не встановлена
Прив'язали до ліжка та душили: 25-річного українця забили до смерті поліціянти у Польщі
Дмитро Никифоренко Фото: wroclaw.wyborcza.pl
2 Вересня 2021, 18:41
читать на русском

У польському місті Вроцлав поліція затримала та вкрай жорстоко побила 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Від отриманих травм хлопець помер.

Польське видання Gazeta Wyborcza повідомило про подробиці смерті.

Зазначається, що хлопець помер ще 30 липня у витверезнику міста Вроцлав, але історія розкрилась тільки зараз.

Як пише газета, українець розпивав з колегами по роботі алкоголь та повертався додому автобусом. За однією з версій, в автобусі хлопець заснув, за іншою – дивно поводився і бився головою об вікно.

Водій автобуса викликав поліційний патруль та медиків. У крові хлопця знайшли 1,5 проміле алкоголю.

За словами правоохоронців, українець був агресивним та напав на офіцера поліції. До нього застосували газ та наручники. При цьому польська газета, яка отримала відео з камер спостереження з витверезника у Вроцлаві, зазначила про необґрунтоване насильство зі сторони поліції до хлопця.

Як пише Gazeta Wyborcza, хлопця душили та били, хоча той був спокійним та агресивно не поводився. На відео видно, як Никифоренко зайшов до кімнати о 22.27 з характерною плямою від застосування сльозогінного газу. Коли йому розстебнули наручники, хлопець намагався встати. Після чого на нього накинулись шестеро людей, зокрема правоохоронці і співробітники витверезника.

З українця знущались, сідали на нього, душили, притискали його голову до підлоги коліном, а потім прив’язали до ліжка, били кулаками та кийком. Це тривало пів години, поки не втрутився лікар. Втім, реанімаційні заходи не допомогли врятувати життя хлопця, він помер о 23:53.

В середині серпня Дмитра Никифоренка поховали в Україні, але офіційна причина смерті досі не встановлена. Попередні висновки експертів вказують на те, що ймовірною причиною смерті стало насильницьке удушення.

Розслідуванням смерті займається районна прокуратура Свидниці. Слідчі чекають на результати розтину та додаткові аналізи.

Головний комісар поліції Нижньої Сілезії Каміл Ринкевич розповів у коментарі RMF FM, що у поліціянтів не було увімкнених камер на уніформі. Стаж роботи правоохоронців, які були відсторонені, - від 2 до 19 років.

Як зазначила газета Wyborcza, чотирьох правоохоронців було відсторонено після публікації статті, ще двох звільнили зі служби.

Нагадаємо, що у Польщі поліція затримала п'ятьох поляків і одного українця, яких підозрюють у викраденні автомобілів класу люкс.

Читайте також

1