Двоє українців перебувають у важкому стані після масштабної ДТП у Польщі

Поліція спільно з прокуратурою ведуть постійну роботу
Двоє українців перебувають у важкому стані після масштабної ДТП у Польщі
Лікарня Фото: НДСЛ Охматдит
9 Березня 2021, 21:07
читать на русском

У Польщі двоє українців, які потрапили у смертельну ДТП, перебувають у важкому стані. Загалом у медичних закладах знаходиться 24 постраждалих.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський під час розмови з главою МВС України Арсеном Аваковим, передає пресслужба МВС.

Поліція спільно з прокуратурою ведуть постійну роботу з розслідування і встановлення остаточних причин аварії, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Своєю чергою, Аваков подякував Камінського за допомогу, надану постраждалим громадянам України. Глава українського МВС високо оцінив професіоналізм розслідування причин аварії та оперативність відпрацювання ситуації, коли для порятунку людей були задіяні великі сили польських рятувальних служб.

Крім того, міністри обговорили стратегічні питання співробітництва відомств України та Польщі, а також обмін досвідом. Зокрема, що стосується подібних рятувальних операцій та координації всіх служб і відомств при відпрацюванні оперативних обставин в разі надзвичайної події.


Контекст. 6 березня поблизу прикордонного пункту пропуску "Корчова–Краківець" автобус "Познань-Херсон", у якому перебувало 57 громадяни України, потрапив у ДТП. Він з’їхав з автостради A4 та врізався в енергопоглинальний бар’єр на повороті на з’їзд, потім у бар’єри вздовж дороги і врешті злетів у придорожній рів.

Внаслідок ДТП загинуло п'ятеро осіб та 35 пасажирів було госпіталізовано до лікувальних закладів Польщі.

Стали відомі подробиці аварії автобуса з українцями в Польщі. Водієві автобуса, який потрапив у ДТП в Польщі з 57 українцями, висунули звинувачення. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Тіла загиблих відправлять в Україну після ідентифікації.

1