24 українці перебувають у лікарні через масштабну ДТП у Польщі

Понад 20 громадян України відправили додому
24 українці перебувають у лікарні через масштабну ДТП у Польщі
ДТП з українцями у Польщі (фото: Marcin Betleja, Podkarpacka Straż Pożarna /PSP)
9 Березня 2021, 09:47
читать на русском

Після масштабної дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася у Польщі з автобусом, що перевозив громадян України, у лікарнях перебувають 24 українці.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій із посиланням на інформацію від Міністерства закордонних справ України.

За сприяння консулів 24 особи відправлено до України.

Читайте також

Станом на сьому годину 9 березня, за інформацією МЗС України, в лікувальних закладах республіки Польща перебуває 24 особи (з них 9 у тяжкому стані). Подія перебуває на контролі Міністерства закордонних справ України, - йдеться у повідомленні.


Контекст. 6 березня поблизу прикордонного пункту пропуску "Корчова–Краківець" автобус "Познань-Херсон", у якому перебувало 57 громадяни України, потрапив у ДТП. Він з’їхав з автостради A4 та врізався в енергопоглинальний бар’єр на повороті на з’їзд, потім у бар’єри вздовж дороги і врешті злетів у придорожній рів.

Внаслідок ДТП загинуло п'ятеро осіб та 35 пасажирів було госпіталізовано до лікувальних закладів Польщі.

Стали відомі подробиці аварії автобуса з українцями в Польщі. Водієві автобуса, який потрапив у ДТП в Польщі з 57 українцями, висунули звинувачення. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Тіла загиблих відправлять в Україну після ідентифікації.

1