У Полтавській області 14-річні дівчата порізали собі зап'ястя біля школи

Наразі школярки перебувають у лікарні у задовільному стані
У Полтавській області 14-річні дівчата порізали собі зап'ястя біля школи
Рука Фото автора Anete Lusina з Pexels
26 Лютого 2021, 11:47
читать на русском

У Полтавській області двоє школярок порізали собі зап'ястя, а знайшли їх біля школи. Дівчат госпіталізували, загрози для їхнього життя наразі немає.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Полтавської області.

Правоохоронці отримали повідомлення від медичних працівників про двох 14-річних школярок, яких госпіталізували з порізами на зап'ястях.

Попередньо відомо, що дівчат у стресовому стані знайшли біля навчального закладу. Неповнолітнім надали оперативну медичну допомогу. Наразі дівчата у задовільному стані – загроза для життя минула.

Як повідомив начальник Миргородського районного відділу поліції Андрій Тюков, поліція вивчає причини та умови, що спонукали учениць восьмого класу до заподіяння шкоди власному здоров’ю. За результатами перевірки правоохоронці ухвалюватимуть відповідні правові рішення.

Читайте також

У поліції наголосили, що ця ситуація – привід для серйозних роздумів над проблемами батьків і дітей, дітей та педагогів, а також взаємостосунків в учнівському колективі.

Зазначається, що поведінка підлітків, пов’язана із самоушкодженням (зокрема, не суїцидальним – self-harm), частіше зустрічається серед молоді у стані стресу. Така поведінка спрямована на певний соціальний ефект і найчастіше є прагненням до зміни стосунків, протестом проти конкретного стану речей або ситуації, прагненням звернути на себе увагу, отримати допомогу в розв’язанні конфлікту або навіть самопокаранням за невдачі.

Нагадаємо, експерти розповіли про тривожні маркери суїцидів у підлітків. Про це читайте у нашому матеріалі: "Як зупинити хвилю підліткових суїцидів в Україні: поради експертів"

1