У прокуратурі введуть електронне кримінальне провадження

Цифрова держава неможлива без цифрового правосуддя
У прокуратурі введуть електронне кримінальне провадження
Офіс генпрокурора (Фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 17:58
читать на русском
В Офісі Генерального прокурора працюють над цифровою системою, зокрема над запровадженням електронного кримінального провадження.

Про це розповіла генпрокурор Ірина Венедіктова, передає пресслужба ОГП.

У нас триває робота над масштабним проєктом цифрової прокуратури. Через об’єднання можливостей інформаційних систем відомства, він уже сьогодні дозволяє нам виконувати свої конституційні функції у взаємодії з правоохоронними та судовими органами на новому рівні з використанням сучасних технологій, - сказала вона.

За її словами, цифрова держава неможлива без цифрового правосуддя. Важливим етапом ІТ-трансформації прокуратури має стати старт повноцінної роботи електронного кримінального провадження - інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування.

Зокрема, Е-case дасть змогу пришвидшити процес проходження процесуальних документів, передачі справ. Дані будуть доступні онлайн для слідчих, дізнавачів, прокурорів, слідчих суддів та суду. Крім того, система спростить процедуру доступу до матеріалів стороні захисту.

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт №5246 президента Володимира Зеленського про введення так званого "суду в смартфоні".