У психоневрологічному інтернаті пацієнтів зачиняли на навісний замок

Пацієнти лише переглядали телевізор
У психоневрологічному інтернаті пацієнтів зачиняли на навісний замок
Криворізький психоневрологічний інтернат (фото: Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини)
30 Вересня 2021, 10:49
читать на русском

У Криворізькому психоневрологічному інтернаті постійно зачиняли пацієнтів у приміщенні на навісний замок заґратованих дверей.

Про це повідомив Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

На час візиту 40 осіб були в приміщенні для денного перебування, обладнаного лавами і диванами, де забезпечено можливість перегляду телепередач. За словами підопічних, їх постійно зачиняють у цьому приміщенні на навісний замок заґратованих дверей. На вимогу членів моніторингової групи заґратовані двері демонтовано, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в інтернаті в підопічних немає ніякого дозвілля, крім перегляду телевізора. Проте вони мешкають у кімнатах чотирьох житлових корпусів та забезпечені чотириразовим харчуванням.

В санітарно-гігієнічних зонах відсутні пристосування для осіб з інвалідністю та маломобільних осіб та приватності. У деяких житлових кімнатах відсутні необхідні меблі (окрім ліжок) та особисті речі підопічних, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Одесі трьох чоловіків з інвалідністю, які є пацієнтами медцентру психічного здоров'я, вивезли з медустанови та залишили на кладовищі.