У Раді не буде безкоштовного тестування на COVID-19 - Корнієнко

"Слуга" назвав ці чутки нісенітницями
У Раді не буде безкоштовного тестування на COVID-19 - Корнієнко
Олександр Корнієнко (фото: УНІАН)
5 Листопада 2021, 20:01
читать на русском

Перший віцеспікер Верховної Ради та голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко назвав нісенітницею інформацію про безкоштовне тестування на COVID-19 у будівлі парламенту.

Про це Корнієнко сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради.

Жодних безкоштовних тестів для депутатів не буде. Це нісенітниці, які розповсюджуються точно з метою дезінформування. Деякі наші депутати, мабуть, десь чують ці речі, а потім їх підхоплюють. Це неправда. Не буде пунктів тестування прямо у Верховній Раді. Це неможливо зробити з причин того, що будь-яка оренда у Верховній Раді - це оренда комунального, нашого державного майна. І через Prozoro відбувається певна процедура, - сказав він.

За його словами, поряд з Радою будуть працювати провідні клініки, які установлять комерційні пункти тестування на антиген. Депутати, гості, журналісти чи працівники Апарату ВРУ зможуть здати тест за ринковими цінами. Безкоштовного сервісу немає, тому що Рада не може витрачати на це державні кошти

Виступаючи перед журналістами Корнієнко кашляв та був без захисної маски.

Нагадаємо, що на час перебування Києва у "червоній" зоні карантину до Верховної Ради пускатимуть лише вакцинованих від COVID-19 або за наявності ПЛР-тесту, чи довідки про одужання.

При цьому народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив, що народним депутатам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на COVID-19.

Читайте також