У Раді рекордно знизились показники відвідування через вибори – КВУ

Найвищі показники відвідування серед фракцій ВР у депутатів "Європейської солідарності"
У Раді рекордно знизились показники відвідування через вибори – КВУ
Фото: УНІАН
3 Жовтня 2020, 14:37
читать на русском

У Раді рекордно низькі показники відвідування через вибори.

Про це повідомив Комітет виборців України у Facebook.

Комітет виборців проаналізував відвідування фракціями та народними депутатами пленарних засідань Верховної Ради у вересні.

За даними КВУ в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано лише 235 народних депутатів, що є рекордно низькими показниками. Як правило, кількість депутатів, які відвідують засідання у ВР 9 скликання є більшою і становить понад 300 депутатів. Так, упродовж роботи 2 сесії Верховної Ради (вересень-січень) в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 348 народних депутатів із 423. Після початку пандемії (березень-квітень) на пленарних засіданнях було зареєстровано в середньому 328 народних депутатів.

Читайте також

Найвищі показники відвідування серед фракцій ВР у депутатів "Європейської солідарності". В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 64% депутатів фракції.
Нижчі результати в групи "Довіра" та депутатів "Слуги народу" – в середньому 59% відвідування.

У депутатів "Голосу" показники відвідування на рівні 54%, "Опозиційної платформи За життя" - 46%, ВО "Батьківщина" - 43%, групи "За майбутнє" - 40%.

На низьку відвідуваність депутатів вплинуло не лише загострення пандемії коронавірусу, але й початок місцевих виборів. У результаті частина політиків перебувають із виборчими турами по регіонах, а не в сесійній залі парламенту. Це є традиційною проблемою для України, коли внаслідок виборів робота парламенту фактично є паралізованою, - голова КВУ Олексій Кошель.

Всього у вересні було проведено десять пленарних засідань Верховної Ради. Серед іншого депутати провалили законопроект №3971, який передбачав внесення низки важливих змін до Виборчого кодексу України.

Нагадаємо, що Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що Верховна Рада не буде переглядати постанову про проведення місцевих виборів. Про це він повідомив під час брифінгу після погоджувальної ради.

1