У Раді скасували рішення позбавити журналістів акредитації

Зокрема йшлося про журналістів-розслідувачів “Слідства.інфо”
У Раді скасували рішення позбавити журналістів акредитації
Верховна Рада (фото: Парламент UA)

В Апараті Верховної Ради України скасували ухвалене напередодні рішення про позбавлення акредитації журналістів деяких засобів масової інформації.

Про це повідомила керівниця пресслужби Апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк.

Зокрема йшлося про журналістів-розслідувачів “Слідства.інфо” та ще більш як 20 видань.

Шановні колеги журналісти! Попереднє рішення про припинення акредитації скасовано. Вибачте за таке рішення!, — написала вона.

Читайте також

Нагадаємо, раніше стало відомо, що комітет Верховної ради зі свободи слова заборонив журналістам "Слідства.інфо" відвідувати свої засідання та позбавив їх акредитації.

Видання нібито не відповіло на запит комітету щодо матеріалів про висвітлення його діяльності, а власний моніторинг комітету “не підтвердив наявність публікацій щодо діяльності Верховної Ради”.

За словами керівника видання Ганни Бабинець, це є "наступом на свободу слова і тиск на незалежні медіа з боку державних органів". Вона заявила, це рішення комітету будуть оскаржувати та обов'язково повідомлять про це всім міжнародним організаціям.

Пізніше стало відомо, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив переглянути рішення про заборону журналістам понад 20 видань відвідувати парламент. Речниця Разумкова також вибачилась перед журналістами за таке рішення.