У Рівненській області лікар виписав нелегальних надбавок на 437 тисяч "ковідних" коштів

Виплати отримати працівники, які не мали жодного стосунку до роботи з хворими на COVID-19
У Рівненській області лікар виписав нелегальних надбавок на 437 тисяч "ковідних" коштів
Лікар (Фото: pexels)
11 Січня 2022, 18:35
читать на русском

У Рівненській області головний лікар одного з медзакладів області незаконно виплатив понад 400 тисяч "ковідних" надбавок медпрацівникам, які не мали жодного відношення до пацієнтів з COVID-19. Чоловіку повідомлено про підозру.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Під час досудового розслідування було встановлено, що лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників (які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) безпідставно підписав накази.

На основі них були нараховані та виплачені доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію. Таким чином державі завдано збитків на майже 437 тисяч гривень, - йдеться у повідомленні.

У результаті проведених процесуальних дій слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області зібрали достатньо доказів і повідомили про підозру 47-річному зловмиснику за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у Миколаївській інфекційній лікарні постійні затримки з заробітними платами для працівників, а заклад повинен просити гроші у спонсорів. При цьому держава постійно зменшує виплати на COVID-хворих.

Читайте також

1