У Рівненській області турагенція підробляла довідки про відсутність COVID-19

Одна довідка коштувала від 400 до 500 грн
У Рівненській області турагенція підробляла довідки про відсутність COVID-19
Фото: rv.npu.gov.ua
10 Березня 2021, 17:06
читать на русском

У Рівненській області власниця турфірми підробляла довідки про відсутність захворювання на коронавірус для виїзду за кордон.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Рівненської області.

31-річна жителька міста Костопіль влаштувала нелегальний "медичний" заклад та за грошову винагороду підробляла довідки про відсутність COVID-19.

Слідчі з'ясували, що жінка почала займатись протиправною діяльністю ще у жовтні минулого року. Підозрювана знайшла ланки в Інтернеті та використовувала відповідне програмне забезпечення для їх заповнення. Продавала такі довідки за 400-500 грн.

Фото: rv.npu.gov.ua

9 березня правоохоронці провели санкціонований обшук в офісі турагенції та знайшли банківські карки, оргтехніку, засоби зв'язку, блокноти з "чорновими" записами та 30 бланків довідок про відсутність захворювання на коронавірус.

Фото: rv.npu.gov.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають. За результатами призначених у кримінальному провадженні експертиз вирішуватиметься питання про повідомлення костопільчанці про підозру.

Читайте також

Нагадаємо, що у Китаї поліція в ході спецоперації вилучила велику партію підробленої вакцини від COVID-19. Правоохоронці виявили понад три тисячі доз підробленого препарату.

1