Підроблену вакцину від коронавірусу продавали в Китаї

Злочинці продавали підроблену вакцину за завищеною ціною
Підроблену вакцину від коронавірусу продавали в Китаї
Вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
3 Лютого 2021, 08:10
читать на русском

У Китаї поліція в ході спецоперації вилучила велику партію підробленої вакцини від COVID-19. Правоохоронцями виявлено понад три тисячі доз підробленого препарату.

Як передає Global Times, китайські правоохоронні органи розкрили та ліквідували ланцюжок збуту фальсифікату, а також знайшли місце, де в ампули заливали фізрозчин.

Злочинці продавали підроблену вакцину за завищеною ціною, хоча вакцинація для жителів Китаю проводиться безкоштовно препаратом місцевого виробництва Sinovac в спеціальних медзакладах, - зазначається у повідомленні.

Поліція у даній справі затримала 80 осіб. Видання пише, що зловмисники планували перевести підроблені вакцини за кордон.

Читайте також

Також джерело газети повідомило, що злочинці вивозили фальсифікати в Африку.

Вакцини, наповнені фізіологічним розчином, напевно не подіють, але і не викличуть проблем зі здоров'ям, тому очевидно, що підозрювані хотіли грошей, а не завдавали шкоди людям, - сказав Тао Ліна, експерт по вакцинам з Шанхая.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова - за посиланням) заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1