У Росії викрали обладнання з літака, який мав евакуйовувати керівництво країни у випадку ядерної війни

Обладнання вкрали коли літак перебував на плановому технічному обслуговуванні
У Росії викрали обладнання з літака, який мав евакуйовувати керівництво країни у випадку ядерної війни
Літак Судного дня (Фото: Pikabu)
8 Грудня 2020, 21:58
читать на русском

У російському Таганрозі з літака Іл-80, призначеного для евакуації вищого військового керівництва країни у випадку ядерної війни, викрали апаратуру.

Про це повідомило РБК.

З літака, призначеного для управління військами на випадок ядерної війни, невідомі винесли радіоапаратуру. Літак був у Таганрозі на плановому обслуговуванні, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що літак доставили на аеродром "Таганрог-Південний" для проведення планових робіт з модернізації. У літаку замінювали мастила на штоках амортизаторних стійок шасі.

Всі бортові прилади на момент приймання літака на техобслуговування були на місці. Після закінчення робіт основний вхід, люк вантажного відсіку, три запасні виходи були опечатані. До того, при огляді 26 листопада, всі печатки були цілі.

За кілька днів фахівці Таганрозького авіаційного науково-технічного комплексу помітили сліди відкриття вантажного люка. З відсіків літака зникли 39 радіостанційних блоків і ще п'ять плат з п'яти таких же демонтованих блоків. Крадіїв шукає поліція.

Читайте також

Довідка: військовий літак Іл-80 називають "літаком Судного дня". Його було створено в СРСР для евакуації вищого керівництва країни та управління військами у разі початку повномасштабної ядерної війни. Перший політ літак здійснив у 1985 році, а в експлуатацію його прийняли в 1992-му. Крім Росії, літаки подібного типу є тільки у США.

Нагадаємо, за клопотанням прокуратури український суд наклав арешт на 44 літаки Російської Федерації, які систематично порушували порядок в`їзду-виїзду на окупований півострів і правила міжнародних польотів.