У Саудівській Аравії озброєний чоловік напав на охоронця консульства Франції

Мотиви злочину невідомі
У Саудівській Аравії озброєний чоловік напав на охоронця консульства Франції
Саудівська Аравія (фото з вільних джерел)
29 Жовтня 2020, 15:45
читать на русском

Громадянин Саудівської Аравії поранив охоронця в результаті нападу ножем на консульство Франції в портовому місті Джидда.

Про це повідомляє France24.

Посольство Франції в Саудівській Аравії заявило, що охоронець консульства отримав ножове поранення через напад невідомого чоловіка. У відомстві додали, що пораненого працівника доставили до лікарні, і його життю не загрожує.

У заяві, опублікованій у Twitter, йдеться про те, що посольство Франції "рішуче засуджує" напад на дипломатичну установу.

Поліція в провінції Мекка, де знаходиться Джидда, заявила, що зловмисник був громадянином Саудівської Аравії. Його заарештували одразу після того, як той завдав ножове поранення охоронцю.  Національність охоронця не зазначають.

Ні влада Саудівської Аравії, ні посольство Франції не вказали мотивів нападу.

Читайте також

Нагадаємо, що четвер, 29 жовтня, близько 9:00 за місцевим часом у французькому місті Ніцца у базиліці Нотр-Дам чоловік напав з ножем на людей. Внаслідок різанини троє людей загинули ще кілька постраждали.

Зазначається, що жінку обезголовили, а чоловікові перерізали горло.

У Франції вдруге за день, 29 жовтня, стався збройний напад ісламістів. У місті Авіньйон чоловік з ножем кричав "Аллах Акбар" та погрожував поліцейським. Його застрелили правоохоронці.

Читайте також

Зазначимо, в жовтні в передмісті Парижа сталося вбивство вчителя історії та географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo. Нападником виявився 18-річний чеченець з Москви. Його застрелили.

1