У серпні українці матимуть додаткові вихідні

Українці святкуватимуть День Незалежності чотири дні поспіль
У серпні українці матимуть додаткові вихідні
Люди біля фонтанів у Києві (фото: УНІАН)
16 Серпня 2021, 10:10
читать на русском

Українці матимуть довгий вікенд 21-24 серпня, аби відзначити День Незалежності нашої Батьківщини.

Про це пише Парламент.UA.

Оскільки День Незалежності - державне свято, яке передбачає офіційний вихідний, українці відпочиватимуть 4 дні поспіль - 21, 22, 23, 24 серпня. Свято припадає на вівторок, а отже робочий понеділок, 23 серпня, переноситься на суботу, 28 серпня.

Таким чином, в останній літній місяць буде 21 робочий день та 10 вихідних.

Окрім Дня Незалежності, в Україні також відзначатимуть День державного прапора України, Міжнародний день молоді, День авіації України, День Повітряних сил Збройних сил України, День шахтаря і День будівельника.


Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради.

Також Зеленський повідомив, що до Дня Незалежності в Україну привезуть Конституцію Пилипа Орлика і в кожного буде вільний доступ і можливість побачити її.

Читайте також

1