У Сеулі боротимуться з COVID-19 відключеннями світла

Такі заходи вживають задля дотримання правил карантину
У Сеулі боротимуться з COVID-19 відключеннями світла
Карантин в Південній Кореї (Фото: CNN)
5 Грудня 2020, 00:00
читать на русском

У столиці Південної Кореї після 21 години закриватимуть усі магазини і культурні заклади, а також відключатимуть світло на вулицях.

Про це на віртуальній пресконференції повідомив мер Сеула Со Чжон Хьопа, передають видання Younhap і The Korea Herald.

Відключення вуличного освітлення в історії Сеула відбудеться вперше, - наголосив мер. – Відзавтра Сеул зупиниться після 21.00

Рішення про нові карантинні заходи ухвалили після того, як у четвер, 4 грудня, у Сеулі додалося 295 нових хворих, а всього у Південній Кореї – 629. На думку мера, місто "переживає наднебезпечну кризу" і далі "відступати нікуди".

Нові обмеження стосуватимуться магазинів площею понад 300 кв.м, кінотеатрів, салонів краси та офісів. Відкриватися їм дозволили о п`ятій ранку. Маленькі крамнички зможуть працювати як і раніше, а заклади громадського харчування – лише з доставленням та на винос.

Також після 21 години в Сеулі зменшать на третину кількість громадського транспорту,  а всіх учнів і студентів із 7 грудня переведуть на дистанційне навчання.

Повністю закривають для відвідувачів спортзали, концерти, музеї та бібліотеки.

Як відомо, в Південній Кореї за час пандемії захворіло майже 37 тисяч людей, померло близько 550 людей, одужало – 27 тисяч.

Читайте також

Нагадаємо, розвідка Південної Кореї стверджує, що Північна Корея вирішила радикальними методами боротися з коронавірусною інфекцією, а саме протипіхотними мінами.

Як розповіли представники розвідки Південної Кореї на закритому засіданні профільного комітету парламенту, то Північна Корея встановила протипіхотні міни у прикордонних з Китаєм районах.

У південнокорейському відомстві стверджують, що у Пхеньяні вдались до таких радикальних кроків, бо побоюються, що розповсюдження COVID-19 у країні призведе до катастрофічних наслідків через погану медичну інфраструктуру.

1