У Севастополі суд арештував 13 російських літаків за "відвідування" Криму

Вони незаконно літали в окупований Крим
У Севастополі суд арештував 13 російських літаків за "відвідування" Криму
Літак (фото: Pexels)
5 Серпня 2021, 18:33
читать на русском

Суд Севастополя наклав арешт на 13 літаків російських авіаперевізників, які здійснювали польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".

Досудовим розслідуванням було встановлено неодноразове порушення посадовими особами однієї з російських авіакомпаній, яка здійснює регулярні рейси до окупованого Криму, порядку в'їзду та виїзду з неї, з метою заподіяння шкоди українським інтересам, - йдеться у повідомленні.

У період з 2019 року і по теперішній час, в порушення норм міжнародного та українського законодавства, авіаперевізником незаконно використовуються 13 пасажирських літаків марки Airbus, для переправлення осіб через держкордон України, а на його офіційному вебсайті здійснюється безпосередній продаж квитків в/з окупованого півострова.

Україна вважає здійснення перельотів іноземними компаніями на територію півострова порушенням норм міжнародного права, які підривають суверенітет країни й порушують законодавства України, що тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів і капітанів повітряних суден.

Нагадаємо, що у квітні суд в Україні наклав арешти на 12 літаків російської авіакомпанії.

Читайте також

1