У Шольца та Макрона не підтверджують візит до України цього тижня

Для лідерів це мав бути перший візит до України від початку повномасштабної війни, яку розпочала росія
У Шольца та Макрона не підтверджують візит до України цього тижня
Шольц, Макрон / Фото: Bild
13 Червня 2022, 18:23
читать на русском

Уряд Німеччини та Єлисейський палац не можуть підтвердити плани щодо візиту канцлера Олафа Шольца та Еммануеля Макрона в Україну. За інформацією ЗМІ, візит має відбутися 16 червня.

Про це повідомляє Reuters.

Італійська газета La Stampa зазначила, що Шольц разом з Макроном та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі мають відвідати Київ у четвер, 16 червня.

Ми досі цього не підтверджуємо, - заявив представник німецького уряду.

Слідом за пресслужбою Шольца, в Єлисейському палаці не підтвердили спільний візит Макрона із Шольцом та Драгі до Києва цього тижня. У Парижі заявили, що Макрон поки не має "твердих" планів відвідати Україну, пише CNN.

Як повідомило Суспільне, перший радник посла Франції в Україні заявив, що Макрон все ж планує відвідати Україну в середу, 15 червня.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда розкритикував телефонні переговори канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента Франції Емманюеля Макрона з російським диктатором Володимиром Путіним, попри продовження війни РФ в Україні.

Також  президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами ЄС, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

1