У Шотландії відкрився перший у світі центр лікування криптозалежності

Хворі надмірно захопились криптовалютою
У Шотландії відкрився перший у світі центр лікування криптозалежності
Замок у Шотландії, де лікують криптозалежність Фото: nypost.com
12 Жовтня 2021, 05:07
читать на русском

У шотландському замку Крейг в Единбурзі відкрився перший у світі центр лікування залежності від криптовалюти. За словами фахівців, вона схожа на залежність від азартних ігор.

Про це повідомляє New York Post.

Лікування проводить терапевт Ентоні Маріні, який допоміг вже 15 пацієнтам з криптозалежністю. Їм всім від 20 до 45 років. Деякі прибувають до замку з іншими залежностями, які спровокувало надмірне захоплення криптовалютами.

Вони постійно розмовляють телефоном. За ноутбуком, за комп'ютером, де завгодно, спостерігають, як ціни на криптовалюту ростуть і падають. Без цього вони відчувають занепокоєння, у них пітніють долоні, трапляються напади паніки, - розповів лікар.

За словами Маріні, люди практично нічого не знають про такі історії - чують тільки про історії успіху. Через це ті, хто зіткнувся з залежністю, соромляться себе і вважають себе неймовірно дурними.

Замок у Шотландії, де лікують криптозалежність

Замок у Шотландії, де лікують криптозалежність Фото: nypost.com

Нагадаємо, на сьогодні в Україні функціонує кілька великих криптобірж, які торгують цифровою валютою. При цьому користування такими платформами не таке вже й складне, а будь-який українець зможе це зробити.

Читайте також