У Швеції створили дорогу для зарядки електромобілів

Бездротова зарядка електромобілів дозволяє поповнювати запас енергії просто на ходу
У Швеції створили дорогу для зарядки електромобілів
Електромобіль на смарт-дорозі (Фото www.autoevolution.com)
30 Січня 2021, 01:02
читать на русском

У Швеції створили спеціальну дорогу для зарядки електромобілів під час руху.

Про це пише сайт autoevolution.com.

Повідомляється, що тестування ділянки автотраси з можливістю підзарядки акумуляторів транспортних засобів пройшло у шведському містечку Готланд. Розробили технологію вчені з Ізраїлю, там теж вже змонтували подібну дорогу в столиці країни Тель-Авіві.

Для реалізації бездротової зарядки під час руху електрокара під дорожнім покриттям встановлюють мідні котушки. Їх з'єднують з блоком управління, який розташовується на узбіччі. Таким чином, автомобілі, обладнані спеціальним пристроєм бездротової передачі енергії, зможуть зарядити свої акумулятори під час руху.

Дорогу, довжиною 1, 65 км вже побудували. Під час тестування нею запустили вантажівку на електричній тязі. За час руху по новій дорозі вона отримала 70 кВт енергії.

Технологію вже назвали "революційною", оскільки винахідники очікують, що її впровадження зможе скоротити кількість стаціонарних зарядних станцій і збільшить запас ходу електромобілів.

Читайте також

Нагадаємо, Китайський автовиробник Nio представив новий електричний автомобіль 2022 Nio ET7, який може проїхати 999 кілометрів без підзарядки. Седан стане конкурентом для автомобілів Tesla Model S, Porsche Taycan, та майбутнього Audi e-tron GT. У компанії стверджують, що електрокар може проїхати на одній зарядці впродовж 999 кілометрів.

1