У США виготовили триколісний електричний автомобіль із сонячною батареєю

Ціна автомобіля стартує від 25,9 тис. доларів
У США виготовили триколісний електричний автомобіль із сонячною батареєю
Триколісний електромобіль (фото: electrek.co)
10 Грудня 2020, 04:06
читать на русском

У Сполучених штатах Америки показали та протестували триколісний електромобіль з пробігом до 1000 миль (близько 1600 км).

Про це повідомив портал Electrek.

Американська компанія Aptera, яка працює на базі електромобілів, представила свій перший автомобіль: суперефективний та легкий електричний автомобіль з пробігом до 1000 миль.

Основна ідея автомобіля - це ефективність. Пробіг електрокара наразі до 1000 миль. Автомобіль надзвичайно легкий, з трьома колесами та коефіцієнтом опору (Cd) лише 0,13.

Вартість автомобіля, який може проїхати 1609 км без підзарядки, становить 44 900 доларів. Базова модель із запасом ходу 402 км коштує 25,9 тис. доларів, 644 км - 29,8 тис. доларів, 966 км - 34,6 тис. доларів.

Aptera також пропонує на вибір систему переднього приводу потужністю 100 кВт або повнопривідний силовий агрегат потужністю 150 кВт.

Інтер’єр Aptera мінімалістичний і нагадує моделі Tesla 3 та Model Y. Він навіть має подібний дисплей та користувальницький інтерфейс.

Ще однією цікавою особливістю автомобіля є те, що він частково працює на сонячній енергії.

Оскільки Aptera надзвичайно ефективна, сонячна енергія, яку вона буде виробляти, насправді може змінити ситуацію. Компанія пропонує можливість вставляти сонячні елементи на дах, капот і задню частину автомобіля, що може щоденно додавати від 26 до 65 кілометрів.

Читайте також

Aptera називає це технологією "Ніколи не заряджати", або "Без зарядки".

Кріс Ентоні, співзасновник Aptera, прокоментував технологію:

Завдяки технології "Без зарядки" Aptera ви керуєтеся силою сонця. Наша вбудована сонячна батарея дозволяє заповнити ваш акумулятор, і куди б ви не хотіли, ви просто йдете.

За його словами, Never Charge вбудований в кожну Aptera і призначений для отримання достатньої кількості сонячного світла, щоб проїхати понад 11000 миль на рік у більшості регіонів.

Автомобіль Aptera виготовлений з легких композитів, які в рази міцніші за сталь, що дозволяє його унікальній формі кузова ковзати по повітрю з нечуваним коефіцієнтом опору (Cd), що становить 13.

Придбати такого електромобіля можна буде уже наступного року.

Нагадаємо, що голландські студенти створили повністю дійовий електричний автомобіль, який повністю виготовлений із відходів, зокрема з пластмаси, виловленої з моря, перероблених ПЕТ-пляшок та побутового сміття.