У Швеції заборонять продаж алкоголю через коронавірус

Заборона стосуватиметься продажу спиртних напоїв у нічних клубах, барах і ресторанах після 22.00
У Швеції заборонять продаж алкоголю через коронавірус
Бар у Швеції (Фото: ДжазТур)
13 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен повідомив, що уряд країни планує заборонити продаж алкоголю після 22:00 в барах, ресторанах і нічних клубах, щоб стримати розповсюдження COVID-19.

Про це повідомляє видання The Local.

Практично така заборона означатиме, що всі заклади, які мають ліцензію на продаж спиртного повинні закриватися не пізніше 22:30.

Ми рухаємося до темних часів, коли мова йде про поширення інфекції... Кожне прийняте нами рішення має значення, - заявив Левен.

Прем`єр наголосив, що уряд вживатиме й інші непопулярні заходи, якщо вважатиме це за необхідне. Зокрема, це стосується обмеження кількості людей на зустрічах.

Я розумію, що люди втомилися, їм не вистачає звичного повсякденного життя. Я розумію, що може бути складно дотримуватися рекомендацій, але зараз ситуація нестійка, - прокоментувала міністерка охорони здоров'я і соціальних справ Лена Халленгрен.

Читайте також

Чиновниця назвала бари і клуби середовищем підвищеного ризику не лише тому, що там люди зустрічаються для спілкування, а й тому, що відвідувачі втрачають контроль над собою під впливом алкоголю.

Видання зазначає, що нова вимога стане чинною не одразу. Правила спершу пройдуть консультації, а потім будуть ухвалені парламентом. У такому випадку вони стануть законом, на відміну від багатьох протиепідемічних заходів, які мають форму рекомендацій.

За словами прем’єра, заборона діятиме з 20 листопада до кінця лютого 2021 року.

Читайте також

Нагадаємо, 7 листопада, у Литві на всій території країни розпочався посилений карантин, який триватиме три тижні. В країні заборонено все комерційні та некомерційні культурні, розважальні та спортивні заходи у відкритих і закритих громадських місцях, за винятком спортивних змагань без глядачів і похорону з максимум десятьма учасниками.