У Швейцарії ексдепутата Мартиненка остаточно визнали винним у відмиванні грошей

Ексдепутата засудили до 28 місяців позбавлення волі, з них 16 місяців — умовно
Важливо
У Швейцарії ексдепутата Мартиненка остаточно визнали винним у відмиванні грошей
Фото: з відкритих джерел

Депутат Верховної Ради 8-го скликання від “Народного фронту” Микола Мартиненко програв апеляцію у швейцарському суді у справі про відмивання 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Про це повідомляє Reuters.

Таким чином залишається у силі вирок для Мартиненка та його співучасника Павла Скаленка.

Так, Мартиненка засудили до 28 місяців позбавлення волі, з них 16 місяців — умовно. Також він повинен відшкодувати 3,8 млн франків (3,5 млн євро) владі Швейцарії. Скаленко отримав 24 місяці умовного ув'язнення та штраф.

Нагадаємо, Мартиненка у Швейцарії визнали членом “злочинного угруповування”, яке укладало за хабарі мільйонні контракти на закуповування ядерного обладнання у компанії, заснованій у Чехії.

Справа у Швейцарії пов’язана з українською справою щодо колишнього народного депутата та його спільників, яку вели НАБУ й САП і яка нині розглядається у Вищому антикорупційному суді. Ексдепутата обвинувачують в організації схеми з розкрадання на держпідприємствах Енергоатомі та СхідГЗК, що завдало збитків державі на 17,2 млн доларів.

Нагадаємо, голова СБУ Іван Баканов відзвітував про кількість розпочатих кримінальних проваджень, оголошених підозр та ухвалених судових вироків у корупційних справах.