У січні 51 медик отримав майже 300 тисяч гривень виплат

Розмір виплати залежить від ступеня втрати працездатності й середнього доходу
У січні 51 медик отримав майже 300 тисяч гривень виплат
Лікарі, які лікують коронавірус (фото: Pinterest)
12 Лютого 2021, 16:10
читать на русском

Фонд соціального страхування України у січні направив 295 тис. грн на фінансування виплат для 51 медика і їх родин.

Медики, які внаслідок гострої професійної хвороби на COVID-19 отримали стійку втрату працездатності, зокрема, інвалідність, отримують щомісячні страхові виплати. Також виплати направляють особам, які перебували на утриманні медпрацівників у разі їх смерті.

Станом на сьогодні Фондом соціального страхування України здійснюються щомісячні страхові виплати для 16 медичних працівників, які мають ступінь втрати працездатності від 5% до 80%. Також щомісячні страхові виплати отримують 35 утриманців у разі смерті медичного працівника, - вказано у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що фонд направив 295 тисяч гривень на фінансування щомісячних страхових виплат за січень для зазначених осіб. З них на щомісячні виплати для медичних працівників – 92 тис. гривень, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, – 203 тис. гривень.

Щомісячна виплата для одного медика від фонду складає від 710,79 грн до 21 тис. 970 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності й середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що українські медики, які працюють з хворими на COVID-19, недоотримали 116 млн грн або 35% коштів.