Єврокомісія виплатить 14 млрд євро країнам, що постраждали від коронавірусу

Це перша виплата за програмою SURE цього року
Єврокомісія виплатить 14 млрд євро країнам, що постраждали від коронавірусу
Прапор Європейського союзу (фото з відкритих джерел)
3 Лютого 2021, 08:02
читать на русском

Європейська комісія виділила 14 млрд євро дев'яти країнам ЄС згідно з четвертим траншем фінансової підтримки для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

Таким чином, фінансову підтримку отримали: Бельгія - 2 млрд євро, Кіпр - 229 млн євро, Угорщина - 304 млн євро, Латвія - 72 млн євро, Польща - 4,28 млрд євро, Словенія - 913 млн євро, Іспанія - 1,03 млрд євро, Греція - 728 млн євро та Італія - 4,45 млрд євро.

Зазначається, що саме таке рішення ЄК дозволить європейським країнам покрити витрати пов’язані з фінансуванням національних схем скороченого робочого часу, та інші подібні заходи, які вони запровадили як відповідь на пандемію коронавірусу.

Читайте також

Відомо, що цим країнам минулого року також виплачували фінансову підтримку. Загалом за програмою SURE 15 держав-членів отримали вже 53,5 млрд євро.

Нагадаємо, раніше експерти ЮНЕСКО оцінили наслідки пандемії коронавірусу для працівників культури і всього сектору. За їхніми словами, кіноіндустрія постраждала найбільше, оскільки звільнені мільйони людей.

Читайте також наш матеріал про вакцинацію від небезпечної недуги: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1