Уряд пообіцяв виплатити медикам компенсації

Запевняють, що затримки уже не буде
Уряд пообіцяв виплатити медикам компенсації
Лікарі, які лікують коронавірус (фото: Pinterest)
9 Грудня 2020, 17:54
читать на русском

Уряд пообіцяв медичним працівникам виплатили 17,9 млн гривень компенсацій втраченого заробітку через самоізоляцію на фоні COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування.

Фонд прийняв на оплату майже 11 тисяч листків непрацездатності, виданих медичним працівникам для проходження самоізоляції за кошти ФССУ. Загальна сума компенсацій становить 17,9 мільйона гривень, - йдеться у повідомленні.

Фонд компенсує для медиків втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. Оплата здійснюється, починаючи з шостого дня, а перші п’ять днів фінансує роботодавець.

Затримки з виплат матеріального забезпечення, у тому числі в разі самоізоляції, у фонді відсутні, фінансування здійснюється вчасно та в повному обсязі, - запевняють у ФСС.

Найбільше медпрацівників, які отримали такі компенсації, зафіксовано в таких областях: Житомирській - 1366 осіб, Чернігівській - 753 особи, Одеській - 667 осіб, Сумській - 567 осіб і Львівській - 560 осіб.

Читайте також

Нагадаємо, що у квітні лікарі скаржилися, що не отримали надбавки за березень. А той, хто отримав, то сума була значно нижча, ніж обіцяли.

А сьогодні, 9 грудня, уряд виділив фізичним особам-підприємцям по 8 тисяч гривень.