У Сінгапурі у новонародженого виявили імунітет до COVID-19 – ЗМІ

Мати хлопчика захворіла на коронавірус на десятому тижні вагітності
У Сінгапурі у новонародженого виявили імунітет до COVID-19 – ЗМІ
Жителька Сінгапуру та її дитина з антитілами до COVID-19 (фото: Straits Times)
30 Листопада 2020, 01:08
читать на русском

У Сінгапурі жінка народила дитину, у якої знайшли антитіла до COVID-19.

Про це повідомила сінгапурська електронна газета The Straits Times.

31-річна Селін Нг-Чан, жителька Сінгапуру, під час вагітності захворіла на коронавірус, народила другу дитину з антитілами до COVID-19

За словами її педіатра, новонароджений хлопчик не тільки народився вільним від Covid-19, він навіть має антитіла проти вірусу.

Пані Нг-Чан є однією з небагатьох жінок у Сінгапурі, які інфікувались коронавірусом під час вагітності й народили до цього часу.

Мій лікар підозрює, що я передала йому свої антитіла до Covid-19 під час вагітності, - зазначила жінка.

Читайте також

Хлопчик народився 3,5 кг у Національній університетській лікарні (NUH). Пані Нг-Чан сказала, що її вагітність була драматичною, оскільки вона, її мати та її дочка заразилися Covid-19 після повернення з сімейного відпочинку у Європі в березні 2020 року. Її чоловік та батько, які також були в поїздці, не заразились. Коли пані Нг-Чан поставили діагноз Covid-19, вона була на 10 тижні вагітності.

У представництві NUH повідомили, що інвазивне тестування на Covid-19 не буде потрібно для здорової безсимптомної дитини, якщо мати раніше хворіла Covid-19 під час вагітності й повністю одужала, а згодом отримала негативний результат на Covid-19, як пані Нг-Чан.

Кров материнської та пуповинної крові обробляється за допомогою стандартної полімеразної ланцюгової реакції, і на сьогодні всі пари матері-новонародженого мають негативний результат, - йдеться у повідомленні лікарів.

Нагадаємо, що австралійські дослідники з Університету Монаша дійшли висновку, що імунітет від коронавірусу може зберігатися до восьми місяців після зараження. Це дає надію на довгостроковий захист за допомогою вакцин.

1