У соцмережах чоловік агітував за відокремлення Закарпатської області від України

З цією метою українець створив низку облікових записів у соціальних мережах
У соцмережах чоловік агітував за відокремлення Закарпатської області від України
СБУ (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)
4 Січня 2021, 19:42
читать на русском

У Закарпатській області Служба безпеки України викрила мешканця області, який закликав до зміни меж території України, зокрема відокремлення області від України. Відповідні дописи він публікував у соцмережах з різних облікових записів.

Про це повідомило управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Слідство попередньо з'ясувало, що ​мешканець міста Берегове створив низку облікових записів у соціальних мережах, через які поширював агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України. Зокрема, він закликав громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

Лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до порушення територіальної цілісності України, - йдеться у повідомленні.

Вручення підозри (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Читайте також

Нагадаємо, у Чигирині оголосили підозру у "поваленні конституційного ладу" 80-річному Володимирові Терещенку через картинку у Facebook дворічної давності. Адвокатка пенсіонера впевнена, що це через його громадську діяльність. Допис чоловік зробив ще у 2018 році.

Підозрюваний зазначив, що ніде не виступав з радикальною чи сепаратиською позицією проти влади, тим паче проти Конституції України.

1