У Сомалі терорист підірвав бомбу в кафе: є загиблі та поранені

Загинули щонайменше семеро людей, поранено десятьох
У Сомалі терорист підірвав бомбу в кафе: є загиблі та поранені
Місце вибуху в Сомалі (Фото: Голос Америки)
29 Листопада 2020, 00:02
читать на русском

У столиці Сомалі Могадішо терорист-смертник підірвав бомбу в популярному кафе.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Агентство повідомляє мінімум про сімох загиблих та десятьох поранених. Відповідальність за теракт взяло терористичне угруповання "Аш-Шабаб", пов'язане з "Аль-Каїдою".

Зазначається, що теракт скоєно через кілька годин після завершення неоголошеного візиту до Сомалі виконувача обов’язки міністра оборони США Крістофера Міллера.

За інформацією Пентагону, очільник Міноборони відсвяткував День подяки з американськими військовослужбовцями, розквартированими в Сомалі й Джибуті.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про плани вивести більшість американських військових, які перебувають в Могадішо й навчають армію Сомалі.

Читайте також

Нагадаємо, в результаті масової різанини в Ефіопії загинуло щонайменше 600 людей.  Різанину влаштувало угруповання "САМРА" за підтримки Народного фронту звільнення Тиграй (НФВТ), яке вимагає незалежності для регіону. НФВТ разом із сепаратистами й поліцією нібито проводили рейди, в результаті яких убили сотні людей за їх походження. Уцілілі також розповіли, що деякі люди, з якими не розправилися, переховували інших у своїх будинках, церквах і на полях.

1