В результаті масової різанини в Ефіопії загинуло щонайменше 600 людей

Тривають пошуки зниклих безвісти, тому кількість жертв може ще зрости
В результаті масової різанини в Ефіопії загинуло щонайменше 600 людей
Різанина в Ефіопії (Фото: Associated Press)
24 Листопада 2020, 19:09
читать на русском

Кількість жертв масової різанини в Ефіопії становить щонайменше 600 осіб, але пошуки тих, хто вважається зниклим безвісти, тривають досі.

Про це йдеться у повідомленні Комісії з прав людини в Ефіопії (EHRC), опублікованому в Twitter.

EHRC повідомляє, що за підрахунками після відвідування міста Май-Кадру в регіоні Тиграй і ряді інших ефіопських міст, убили понад 600 мирних жителів.

Різанину влаштувало угруповання "САМРА" за підтримки Народного фронту звільнення Тиграй (НФВТ), яке вимагає незалежності для регіону. НФВТ разом із сепаратистами і поліцією нібито проводили рейди, в результаті яких убили сотні людей за їх походження. Уцілілі також розповіли, що деякі люди, з якими не розправилися, переховували інших у своїх будинках, церквах і на полях.

Читайте також

Також зазначено, що конфлікт між урядовими військами і НФВТ перейшов у військову фазу. Наказ про початок бойових дій і використання авіації на території держави 3 листопада віддав лауреат Нобелівської премії миру - прем'єр-міністр Абій Ахмед Алі. Також відомо, що збройні формування НФВТ значно перевершують урядові сили.

Народний фронт звільнення Тиграй довгі роки був повстанським рухом, після чого перетворився на політичну партію. 9 вересня 2020 адміністрація Тиграй провела в регіоні вибори без дозволу на те центрального уряду, яке оголосило голосування незаконним.

Нагадаємо, в Уганді під час масових протестів проти арешту одного з кандидатів у президенти, співака Бобі Вайна, правоохоронці убили як мінімум 37 людей.

1