У справі про катування у райвідділі Кагарлика з’явився п'ятий фігурант

Екскерівника відділу відправили під цілодобовий домашній арешт
У справі про катування у райвідділі Кагарлика з’явився п'ятий фігурант
Національна поліція України

Колишньому керівнику відділення поліції Кагарлика Сергію Панасенку оголосили про підозру у справі про зґвалтування та катування поліцейськими.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, екскерівник відділення поліції знав про те, що 9 січня 2020 року його підлеглі затримали двох людей без оформлення та утримували їх упродовж ночі в підрозділі поліції пристебнутими наручниками до батареї. Проте керівник не вжив заходів для припинення незаконних дій поліцейських та не повідомив до компетентних органів про цей злочин.

Читайте також

Суд відправив Панасенка під цілодобовий домашній арешт. Екскерівнику відділку поліції інкримінують статтю про “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”.

Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки. ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів відділення за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Загалом, у справі п'ятеро підозрюваних: двоє експравоохоронців перебувають під вартою — Микола Кузів та Сергій Сулима, троє під цілодобовим домашнім арештом — Сергій Панасенко, Євген Трохименко, Ярослав Левандюк.

27 жовтня Леваднюка звільнила з-під варти.

1