У США гідроелектростанція почала майнити біткоїни

Майнінг виявися економічно вигіднішим, ніж виробництво електроенергії
У США гідроелектростанція почала майнити біткоїни
ГЕС у Механіквіллі (Фото: TechSpot)
12 Липня 2021, 18:01
читать на русском

Одна з найстаріших американських гідроелектростанцій в Механіквіллі (штат Нью-Йорк) почала майнити криптовалюту замість виробництва електроенергії.

Про це пише видання TechSpot.

Електростанція побудована ще в 1897 році. У 1980-х роках ГЕС планували закрити, але замість цього компанія Albany Engineering Corp взяла її в оренду на 40 років і перетворила в музейний комплекс, а тепер почала використовувати для добування біткоїнів.

Енергію виробляють сім турбін загальною потужністю близько п'яти мегаватів - це цілком оригінальне обладнання, яке не змінювалося з 1897 року.

Виявилося, що майнінг біткоїнів приносить близько дев'яти центів з кожного кіловата, тоді як продаж електрики для національної енергомережі - лише три центи.

Глава компанії купив з рук обладнання для майнінгу і розмістив його в будівлі ГЕС. За його словами, це "найкращий спосіб генерації біткоїнів", тому що гідроенергія повністю поновлювана і екологічно чиста. Добуті біткоїни компанія відразу продає. Нині на генерацію біткоїнів йде не вся вироблювана енергія - компанія більше "експериментує з цим".

Нагадаємо, Служба безпеки викрила найбільшу криптоферму в Україні - майже 5 тисяч комп’ютерів майнили гроші на "Вінницяобленерго".

Читайте також

1