У США пояснили, чому закликають американців негайно виїхати з України

Дипломати кажуть, що це звичайне попередження
У США пояснили, чому закликають американців негайно виїхати з України
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
15 Липня 2022, 17:46
читать на русском

У Державному департаменті США пояснили, чому закликають громадян США негайно виїхати з України.

Представник Державного департаменту США у коментарі РБК-Україна пояснив, що це регулярне повідомлення, тому що безпека громадян США в пріоритеті.

Державний департамент США не має вищого пріоритету, ніж безпека громадян США за кордоном. Ми прагнемо надавати громадянам США чітку, своєчасну та вірогідну інформацію про кожну країну світу, щоб вони могли приймати обґрунтовані рішення про поїздки, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дипвідомства США повідомляють про необхідність покинути ту чи іншу країну через події та зміни, які відбуваються на місцевому рівні. При цьому рівень безпеки для поїздок для України залишається на четвертому рівні: "Не подорожувати".

Нагадаємо, російські окупанти вдень 14 липня трьома крилатими ракетами "Калібр" вдарили по будівлях у Вінниці. У результаті теракту було пошкоджено 55 будівель та 40 автомобілів. Відомо вже про 23 загиблих. Майже 200 людей постраждали.

Після цієї трагедії на сайті посольства США в Україні було опубліковано повідомлення із закликом до громадян Америки, які перебувають в Україні, терміново покинути країну.